lunes, 31 de mayo de 2010

WEBQUEST


Una WebQuest és una activitat que consisteix a investigar d’una forma guiada, amb recursos procedents de la immensitat d’Internet, promou la utilització d’habilitats cognitives superiors, el treball cooperatiu i l’autonomia dels alumnes i inclou una avaluació autèntica. L’antecedent el marquen els reptes en els ambients d’aprenentatge basats en les tecnologies de la informació, utilitzades per Seymour Papert i els seus deixebles.
Són utilitzades com a recurs didàctic, permeten el desenvolupament d’habilitats per a tractar la informació i el desenvolupament de competències relacionades amb la societat de la informació.
Es construeixen al voltant d’una tasca atractiva que provoca que els alumnes pensin, tracta de fer alguna cosa amb la informació. El pensament pot ser crític o creatiu i implicar la resolució de problemes, enunciats de judicis, anàlisis o síntesis. La tasca ha de ser alguna cosa més que contestar una bateria de preguntes. Ha de correspondre amb alguna cosa que els adults facin fora de l’escola.

No hay comentarios:

Publicar un comentario